Nanne - Cirkus Homo Sapiens

Betyg: fyra noter

Face music

Inte sedan har Abba:s "Ring, ring" har en svensk hitlåt misshandlats av juryn vid en svensk uttagning till schlagerfestivalen, som Nanne Grönvall och hennes "Avundsjuk" behandlades i år. Bäst text, bäst arrangemang, bäst melodi, bäst engagemang och till detta en härlig distans i scenklädseln i form av Doktor Spock-öron och ödleögon, men Sverige valde att skicka Jill "vet-inte-vad-jag-ska-ha-på-mig" Johansson. Baah!

Kanske kan Nanne ta revansch för fjärdeplatsen med den här skivan, som raktigenom är både kul och fartig. Äntligen har Sverige fått en egen Nina Hagen att vara stolt över. Hoppas bara inte det går som för riktiga Nina Hagen, som med östtyska statens stora glädje och en hjälpande hand fick emigrationstillstånd...?

Gruppen One More Time, som släpper sina skivor först utomlands innan de lanseras i Sverige, måste ha rejält med framgångar för att Nanne ska få tillräcklig matchning som bandmedlem efter den här solodebuten.

Efter låten "Avundsjuk" är det Michael B. Tretow-producerade "Martyr" som märks bäst på skivan. Inte minst på grund av det överraskande slutet.

Tomas Carlsson